Rok 2017 v galerii 2 Domu umění Ústí nad Labem


Výstavou „Maryam Mohammadi – V mých očích” se otevřel druhý výstavní prostor Domu umění Ústí nad Labem, který v roce 2017 slouží k prezentování současného mladého umění. Celkem jsou připraveny tři samostatné výstavní projekty pod kurátorským vedením Adély Machové, studentky doktorského oboru Vizuální komunikace na Fakultě umění a designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem.


Maryam Mohammadi – V mých očích
16/2 – 1/4 2017

Maryam Mohammadi se věnuje dokumentární a inscenované fotografii již od svých studií na Teheránské univerzitě umění a svá díla prezentuje nejen v Íránu, ale i po celé Evropě. Od roku 2009 žije a pracuje v rakouském Grazu, kde jí byla udělena cena města Art Funds Prize. Od roku 2015 je členkou Rady žen města Grazu.
Výstava Maryam Mohammadi „V mých očích“ představuje dva fotografické cykly. Dílo Toto - není - moje ID!“ tematizuje konsternaci z vlastní identity, která velmi často doprovází proces socializace imigrantů v novém prostředí. Projekt se postupně vyvíjel na základě autorčiny osobní zkušenosti integrace do středoevropské společnosti.
Pod názvem „Talisman“ se skrývá cyklus inscenovaných fotografií, v nichž se autorka pozastavuje nad úlohou a postavením ženy v symbolickém i významovém vztahu k ikonám a posvátným předmětům, kterým je přisuzována moc chránit lidský život. 


http://duul.cz/maryam-mohammadi/

Další připravované výstavy v galerii 2:

Aleš Loziak - Makro a mikro
13. 4. – 26. 5. 2017
http://duul.cz/ales-loziak-makro-a-mikro/

Michaela Labudová - Standing Rock
7. 9. – 18. 10. 2017
http://duul.cz/michaela-labudova/


Komentáře

Oblíbené příspěvky