Výstava Sladký život v Evropě

výstava prací studentů ateliéru Grafický design II na Fakultě umění a designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (FUD UJEP)


Kino Máj, Litoměřice, předsálí kina

21.-30. 8. 2015

kurátorka výstavy / Adéla Machová

vystavující / Martin Dedek, Aleks Gumenyuk, František Kast, Anna Macková, Anežka Minaříková, Barbora Müllerová, Gabriela Procházková, Barbora Sléhová, Anna Symonová

Každý by chtěl žít svůj sen o šťastném domově a rodině. Někdy se proto musíme vydat do neznáma, hledat a doufat. Výstava je sestavená z prací studentů ateliéru Grafický design II Fakulty umění a designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně (UJEP) v Ústí nad Labem, které byly vytvořeny v rámci celoevropské soutěžní kampaně Migranti v Evropě vyhlášené Evropskou komisí v roce 2013 (Migrants in Europe 2013). Sen o životě v Evropě získává o dva roky později pro nás „starousedlíky“ zcela nový rozměr.

Práci studenta Martina Dedka, která se dostala do finále mezi 27 nejlepších soutěžních děl v celé Evropě, a další vybrané originály máte možnost vidět nejen ve foyer kina Máj, ale i na plakátovacích plochách ve městě Litoměřice. Pro výlep ve městě byly plakáty převedeny do digitální formy a byla upravena jejich původní velikost, neboť samotné originály vznikaly nejrůznější grafickou technikou a v limitované edici.

Výstava se konala v rámci Filmového festivalu Litoměřice 15 (www.fifeli.cz), jehož letošním tématem byl Sladký život.

Komentáře

Oblíbené příspěvky